Doktori Iskola titkára

Curriculum Vitae

Tóth Tamás 1970-ben született Letenyén. Tanácsadói, tanári és gazdasági agrármérnöki végzettségekkel rendelkezik. Tudományos fokozatát a területi tervezés kérdéskörének vizsgálatából szerezte, majd 2010-ben habilitált.

1997 óta dolgozik Szent István Egyetemen különböző beosztásokban, többek közt az Egyetem Doktorandusz Házának igazgatója volt 7 éven keresztül, továbbá 2008-tól a Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar dékánhelyettesi megbízását látja el, 2009-től a Regionális és Vidékfejlesztési Tanszék vezetője, valamint a Regionálistudományok Doktori Iskola törzstagja és titkára.

A regionális- és vidékfejlesztési kérdéskörök régóta foglalkoztatják, elméleti és gyakorlati szinten egyaránt. Publikációi jelentek meg Európában és a világ több országában. Részt vett számos regionális és helyi fejlesztési stratégia kidolgozásában.

Hazai és külföldi tudományos szakmai megbízatásai szerteágazók: tagja a Magyar Regionális Tudományos Társaságnak, az European Regional Sciences Association-nak, az MTA Regionális Tudományos Bizottságnak, a Magyar Közgazdaságtudományi Egyesületnek, az European Association of Agricultural Economics-nak, International Association of Agricultural Economics-nak.

Nős, 2 gyermek édesapja.

Emellett a Magyar Regionalizmusért Közhasznú Alapítvány elnökségi tagja, a Területfejlesztési Tudományos Egyesület alapító tagja, a SzIE Regionális Tudományok Doktori Iskolájának titkára és törzstagja, illetve az Egyetem Gazdálkodástudományi karának Oktatásfejlesztési kabinetének elnöke valamint,2012-től a Határon Átnyúló Kezdeményezések Közép-európai Segítő Szolgálatának elnöke.

 

A következő elismerésekben részesült:

2005 Szent István Egyetem babérkoszorú ezüst fokozata

2007 Mestertanár Aranyérem OTDK

2009 Szent István Egyetem babérkoszorú arany fokozata

2009 Legjobb Tanár cím, Szent István Egyetem GTK Gazdasági agrármérnök szak

2009 The Best of Vice Dean (Tata Consultancy Services (TCS))

2010 SUA in Nitra, Faculty of Economics and Management GOLD MEDAL

2010 Szent István Egyetem GTK „Legjobb Oktatója” serleg

2011 Magyar Felsőoktatásért Emlékplakett

2012 VM Miniszteri Elismerő Oklevél

 

aa

 

 

 

 

 

 

A doktori iskola titkára
Dr. Tóth Tamás
egyetemi tanár, PhD.
 

magyar